Chelsea kondigt afscheid aan: boegbeeld Terry vertrekt na 22 jaar

Chelsea kondigt afscheid aan: boegbeeld Terry vertrekt na 22 jaar

17-04-2017 18:20
20

John Terry vertrekt na afloop van het huidige seizoen bij Chelsea. Die beslissing is in samenspraak genomen, meldt de Londense club maandag. De inmiddels 36-jarige verdediger is bezig aan zijn 22e jaar bij de huidige koploper van de Premier League, waarvan negentien in de hoofdmacht.

Het is nog niet bekend wat Terry komende zomer gaat doen. "Daar zal de komende tijd duidelijkheid in komen. Voorlopig wil ik het team helpen in de laatste weken van het seizoen. Na 22 jaar is er zoveel te zeggen en zijn er zoveel mensen die ik wil bedanken, maar daar zal ik de komende weken nog genoeg kansen voor krijgen", laat hij weten.

Na vier seizoenen in de jeugdopleiding van West Ham United werd Terry in 1995 op veertienjarige leeftijd opgepikt door Chelsea. De 78-voudig Engels international maakte op 2 oktober 1998 zijn debuut in het eerste elftal. De teller staat inmiddels op 713 wedstrijden voor The Blues. Daarmee moet hij alleen Ron Harris (795) en Peter Bonetti (729) voor zich dulden. Frank Lampard staat vierde op die lijst, met 648 duels voor Chelsea.

Terry is de meest succesvolle speler in de historie van Chelsea. De mandekker werd vier keer landskampioen. Ook won hij vijf keer de FA Cup, drie League Cups en twee keer de Community Shield. Verder won hij ook de Champions League en de Europa League met de Londenaren.

Een jaar geleden leek er al even een einde te komen aan de samenwerking. Chelsea liet in januari 2016 weten dat de aanvoerder geen nieuw contract kreeg. Uiteindelijk bereikten beide partijen alsnog een akkoord over een langer verblijf. Dit seizoen vervult Terry echter een bijrol op Stamford Bridge. Hij kwam pas tot vijf Premier League-optredens.