'Internationals, top-drie en Van Gaal geven advies en zetten Schmidt op één'

'Internationals, top-drie en Van Gaal geven advies en zetten Schmidt op één'

18-04-2017 07:02
66

Het avontuur van Fred Grim als interim-bondscoach blijft van korte duur. De KNVB heeft na gesprekken met veel verschillende partijen besloten niet met hem in die rol verder te gaan. Of hij betrokken blijft bij Oranje hangt af van de nieuwe bondscoach, die zou gaan werken met een prestatiecontract.

De KNVB sprak volgens De Telegraaf onder meer met Arjen Robben, Wesley Sneijder, Kevin Strootman, de technisch directeuren van Ajax, PSV, Feyenoord en AZ, enkele directeuren van de topclubs, adviseur Louis van Gaal en de zittende technische en medische staf bij Oranje.

Prestatiecontract
KNVB-directeuren Jean-Paul Decossaux en Hans van Breukelen spraken met name over de voorkeur. Moet Oranje een Nederlandse of buitenlandse bondscoach hebben? Roger Schmidt staat op één. Van Gaal, Ronald Koeman en Frank de Boer gaven al aan niets voor het bondscoachschap te voelen.

Schmidt moet met een prestatiecontract aan de slag. Wanneer de nieuwe bondscoach het WK 2018 haalt, blijft hij aan tot het eindtoernooi. Als dit niet lukt, beraadt de KNVB zich opnieuw over de invulling van de positie van de bondscoach.

Lees ook: 'Oranje heeft snel nieuwe bondscoach: binnen twee weken witte rook'