'Rare' actie Veltman: Heeft het toch met snelheid of gogme te maken?

'Rare' actie Veltman: "Heeft het toch met snelheid of gogme te maken?"

22-04-2017 11:03
28

Joël Veltman maakte zich donderdagavond niet populair onder Ajax-fans door tijdens het uitduel met Schalke 04 een rode kaart te pakken. Marciano Vink, oud-speler van Ajax, vond met name de tweede gele kaart die Veltman incasseerde erg raar. 

Op het middenveld beging de Oranje-international een overtreding op Nabil Bentaleb. Veltman had op dat moment al geel. "Ik begrijp dat hij dat niet met opzet doet en in een reflex zo'n jongen daar opvangt, maar het gebeurt op een ongevaarlijke plaats en niet voor de eerste keer", vertelt Vink aan ELF Voetbal. "Heeft het toch met snelheid of gogme te maken? Ik weet het niet."

In de halve finale van de Europa League treft Ajax Olympique Lyon. "Iedereen zegt de meest verschrikkelijke loting. Het team is fantastisch, dat klopt. Tegen AZ en ook Besiktas was het voetbal van een hoogstaand niveau."

"Ajax heeft het geluk dat het eerst thuis speelt. Begin je daar, wacht een loodzware avond. Ga je met een nederlaag weg, dan is Lyon met hun twee snelle spitsen dodelijk in de counter en komen ze echt niet naar Amsterdam om aan te vallen", denkt Vink. 

Lees ook: Veltman krijgt volle laag: 'Slechtste en domste verdediger van Nederland'