Go Ahead-speler haalt uit naar voorganger Maaskant: 'Bij hem weinig van gemerkt'

23 april om 07:16

Joey Suk verwijt de leiding van Go Ahead Eagles niet eerder te hebben ingegrepen. De Deventenaren gingen zaterdag met 2-3 onderuit tegen FC Groningen en grepen daardoor naast wat de laatste strohalm had moeten zijn.

"De club had eerder in moeten grijpen", stelt Suk, die voor het eerst dit kalenderjaar in de basis begon, tegen De Stentor. "Als Robert Maaskant eerder was aangesteld, denk ik dat hij Go Ahead nog voor degradatie had kunnen behoeden." Onder diens voorganger Hans de Koning moest de middenvelder als eerste wijken als het tegenzat. "Niet terecht, vind ik."

"Maar het gaat me ook om het tactische aspect", vervolgt Suk. "Er zat de laatste weken echt weer een goed tactisch plan achter onze speelwijze. Daar heb ik onder Hans de Koning te weinig van gemerkt. Maar het is helaas te laat geweest om nog het gewenste effect te bereiken, denk ik." Met twee duels te spelen staat hekkensluiter Go Ahead vijf punten achter nummer zestien NEC.

Suk heeft de pest in het lijf. "Het is een klotenseizoen geweest, ook voor mij persoonlijk. Ik keerde met heel andere verwachtingen terug naar deze mooie club, maar heb me vrijwel alleen maar zitten verbijten op de bank. We hebben tegen Groningen gestreden als kerels, maar ik vrees dat het doek gevallen is. Bij Ajax gaan we normaal gesproken niet winnen."