De Boer: 'Als hij iets volwassener wordt, kan hij het stokje overnemen van Messi'

23 april om 07:50

Ronald de Boer denkt dat Neymar volwassen moet worden voordat hij het stokje kan overnemen van Lionel Messi bij FC Barcelona. De Nederlandse analist heeft desondanks hoge verwachtingen van de Braziliaanse aanvaller.

"Hij neemt de leidende rol bij Brazilië", steekt De Boer van wal in gesprek met Omnisport. "Ik zie dat hij meer en meer belangrijk wordt voor Barcelona. Hij is één van de beste spelers ter wereld. Als hij iets volwassener wordt, kan hij het stokje overnemen van Messi. Neymar is daar mee bezig, maar ik weet niet of hij net zo goed als Messi kan worden. Hij probeert het zeker wel."

De Boer laat ook zijn licht schijnen over El Clásico, die zondagavond op het programma staat in Estadio Santiago Bernabéu. "Het gaat om de vorm van de dag. Ik denk dat ze redelijk gelijkwaardig zijn", aldus de oud-speler van Ajax en FC Barcelona. "Real Madrid is in elke linie stabiel. Ze hebben met Ronaldo, Ramos, Morata en Bale verschillende doelpuntenmakers in huis."

"Real heeft zoveel sterren dat je er gewoon elf het veld op kunt sturen en die kunnen samenspelen", vervolgt De Boer. "Barcelona is in mijn ogen meer een team. Ze hebben een idee over hoe ze willen spelen. Neymar vindt zijn vorm en Messi en Suarez zijn scherp."