'PSV zal zich achter de oren hebben gekrabd. Wat daar is gebeurd...'

23 april om 08:04

Pierre van Hooijdonk is kritisch op PSV, maar vlakt de Eindhovenaren niet uit voor de topper tegen Ajax zondagmiddag. De oud-spits denkt dat PSV wat heeft goed te maken aan de eigen fans.

De ploeg van coach Phillip Cocu verkeert immers in een redelijk uitzichtloze situatie. De kansen op de titel en plek twee zijn verkeken na twee gelijke spelen in de laatste drie wedstrijden. "PSV zal zich achter de oren hebben gekrabd. Wat daar de afgelopen weken is gebeurd… Als ze alles hadden gewonnen, hadden ze heel dichtbij gestaan", zegt Van Hooijdonk tegen VI Radio.

Toch hield Van Hooijdonk al enige geen rekening meer met een kampioenschap van de ploeg van Phillip Cocu. "Toen in januari de competitie weer begon en men het had over de titelrace, heb ik PSV nooit als serieuze kandidaat gezien." Dat neemt niet weg dat PSV een beslissende rol kan spelen in de titelstrijd, nu Ajax op bezoek komt. De Amsterdammers staan één punt achter Feyenoord.

"PSV is in ieder geval in staat om punten af te pakken van Ajax", aldus Van Hooijdonk. "Voor hun eigen toeschouwers hebben ze wat goed te maken. In de eerste helft van het seizoen hebben ze het publiek niet echt getrakteerd op wedstrijden die zijn bijgebleven. Ajax is dan de perfecte tegenstander om iets recht te zetten."