Hoogspanning bij degradatiekraker: 'Op dit moment neigt het naar te gespannen'

23 april om 09:08

Na vier nederlagen op rij is het onrustig bij Sparta, dat onder de degradatiestreep is beland. Mart Dijkstra beseft dat winst op ADO Den Haag zondag geboden is. Volgens de middenvelder is de spanning groot op Het Kasteel.

"Je kunt te gespannen zijn of niet genoeg gespannen. Op dit moment neigt het naar te gespannen", zegt Dijkstra tegen Voetbal International. "Iedereen gaat er verschillend mee om. Dat is ook karakterologisch bepaald. Ik wil na zo'n resultaat als bij Roda JC het liefst zo snel mogelijk het veld weer op. Voor een training of een wedstrijd. Gewoon dat verschrikkelijke gevoel van je afspelen."

Op een 2-3 thuisnederlaag tegen stadgenoot Excelsior, volgde afgelopen weekend een 3-1 nederlaag bij Roda JC. "Een tweede tegenvaller in korte tijd, weer een tik", stelt Dijkstra. "Het moet beter, dat weten we. Het begin bij Roda was niet goed. We moeten beginnen zoals tegen Excelsior. En dan doorzetten. Het publiek er achter krijgen en ADO Den Haag bij de strot pakken."

Dijkstra weet dat het hoe dan ook beter moet. "Ik voel me best verantwoordelijk, wil graag anderen helpen in het veld maar moet ook aan mezelf denken." De drie punten zijn heilig tegen ADO. "Lelijk winnen zoals we bij NEC hebben gedaan, vind ik ook prima hoor. Spelers, staf en supporters tekenen daar op dit moment echt wel voor."