In het kort: Van Persie wint van Sneijder, Juventus koerst af op titelprolongatie

In het kort: Van Persie wint van Sneijder, Juventus koerst af op titelprolongatie

23-04-2017 23:18
2

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Juventus wint zonder problemen van Genoa
Juventus heeft zondagavond Genoa verslagen. In Turijn werd het 4-0 voor Juventus, dat nu weer elf punten meer heeft dan AS Roma. Na 41 minuten stond het al 3-0 voor de thuisploeg. De 1-0 kwam tot stand via een eigen doelpunt, terwijl Sami Khedira de 2-0 maakte. Mario Mandzukic maakte vlak voor rust de 3-0. Het slotakkoord kwam van Leonardo Bonucci, die schitterend raak schoot. 

Schoonbroer Vidal vermoord in Chili
De schoonbroer van Arturo Vidal is in Chili vermoord. De partner van zijn zus, Amber Scarlett, werd vermoord in Santiago, de hoofdstad van Chili. Het incident vond plaats op klaarlichte dag. Ignacio Eduardo werd doodgeschoten in zijn auto. Eduardo was 31 jaar oud. 

Van Persie wint van Sneijder
Fenerbahçe heeft Galatasaray met 0-1 verslagen. Door de overwinning heeft de ploeg van Dick Advocaat de derde plek in de Turkse competitie verstevigd. Het gat met Galatasaray, dat vierde staat, is nu vier punten. Souza maakte in de blessuretijd de enige treffer. Jeremain Lens en Wesley Sneijder speelden de hele wedstrijd, Robin van Persie werd tien minuten voor tijd gewisseld. Nigel de Jong kwam niet in actie. 

Olympiakos pakt zevende landstitel op rij
Olympiakos heeft zich voor het zevende seizoen op rij gekroond tot kampioen van Griekenland. Middenmoter PAS Giannina werd met 5-0 verslagen in de voorlaatste speelronde. Olympiakos kan niet meer achterhaald worden door PAOK Saloniki. Die club won met 3-1 bij Platanias, maar de achterstand is zes punten. 

Vormer pakt rood bij nederlaag Club Brugge
Anderlecht heeft zondag een belangrijke overwinning geboekt in de strijd om de Belgische landstitel. Club Brugge werd met 2-0 verslagen. Ruud Vormer kreeg rood, nadat hij vlak voor rust Youri Tielemans onderuit haalde. Het was de tweede gele kaart voor Vormer. Anderlecht verstevigt met de overwinning de koppositie, Club Brugge staat derde. 

Benteke neemt wraak op Liverpool
Liverpool heeft zondagmiddag kostbare punten verspeeld in de strijd om een plek in de top-vier. In eigen huis ging de ploeg van Georginio Wijnaldum onderuit tegen Crystal Palace. Philippe Coutinho zette Liverpool nog wel op voorsprong via een fraaie vrije trap, maar Christian Benteke bezorgde de gasten uit Londen uiteindelijk drie punten met twee goals. Afgelopen zomer werd Benteke door Liverpool verkocht aan Palace. 

Real -Barça: de opstellingen
De absolute kraker van het voetbalweekend gaat tussen Real Madrid en FC Barcelona. De nummers een en twee van Spanje trappen om 20.45 uur af in Madrid. Real kan beschikken over de BBC-voorhoede: Gareth Bale, Cristiano Ronaldo en Karim Benzema spelen. Barça moet het zonder de geschorste Neymar doen. Paco Alcacer vervangt de Braziliaan. 

Real Madrid: Navas, Carvajal, Nacho, Ramos, Marcelo, Kroos,Casemiro, Modric, Bale, Ronaldo en Benzema
FC Barcelona: Ter Stegen, Sergi Roberto, Pique, Umtiti, Alba, Busquets, Rakitic, Iniesta, Messi, Suarez en Alcacer

Huntelaar scoort voor Schalke
Schalke 04 heeft zondagmiddag een punt gepakt tegen RB Leipzig, de nummer twee van de Bundesliga. Het werd drie dagen na de Europa League-uitschakeling tegen Ajax 1-1 in Gelsenkirchen. Klaas-Jan Huntelaar kopte de gelijkmaker binnen namens Schalke, dat op de elfde plaats blijft staan. De achterstand van Leipzig op Bayern München blijft acht punten. Er zijn nog vier duels te spelen in de Bundesliga.