Felicitaties uit PSV-kamp voor Feyenoord: "Het kampioenschap is welverdiend"

24 april om 10:42

René en Willy van de Kerkhof hebben zondag genoten van PSV – Ajax, maar één ding beviel de tweeling niet: de rookbommen in het Philips Stadion. Door een protestactie van een paar fans raakten vijftien mensen gewond.

"Zoiets hoort op een voetbalveld niet thuis. Ik zag die zwarte rookwolken, ik dacht er is iets gebeurd... Ik vond het wel jammer voor de mensen. Maar het deed aan de wedstrijd niets af", aldus René, die wordt aangevuld door zijn broer Willy. "Je moet in overleg treden als je het ergens niet mee eens bent, maar je gaat niet zoiets doen. Dit was letterlijk een zwarte sluier over de wedstrijd."

De Kerkhofjes feliciteren Feyenoord alvast met de landstitel. "Ik wil Feyenoord complimenteren, ze hebben het hele jaar bovenaan gestaan. Het kampioenschap is welverdiend. Ze waren de beste en als je twee keer van PSV wint dan verdien je het om kampioen te worden", zegt René. Ook Willy verwacht een Rotterdamse landstitel. "Ik verwacht niet dat Feyenoord dit nog uit handen gaat geven. Wij zullen dit jaar met plaats drie tevreden moeten zijn."