Feyenoord-droom snel vervlogen: "Nee, daar is niet eens over gesproken"

24 april om 20:15

Even hoopten de Feyenoord-fans op een thuiswedstrijd tegen Excelsior, maar de KNVB hielp de Rotterdammers al snel uit die droom. Excelsior - Feyenoord wordt gewoon op Woudestein gespeeld, zo benadrukt Ferry de Haan, commercieel directeur van Excelsior. 

De KNVB was maandagmiddag duidelijk: de wedstrijd wordt niet verplaatst. "Nee, daar is niet eens over gesproken", zegt De Haan tegen de NOS. "Wij zijn in staat om ook deze wedstrijd gewoon te organiseren en dat gaan we doen ook. Wij zullen niets extra's organiseren. Het ophangen van schermen is aan Feyenoord. Tegen illegale kaartverkoop zullen wij optreden en de Excelsior-supporters moeten de wedstrijd zoals gebruikelijk kunnen beleven."

De Haan speelde zelf jaren voor Feyenoord. Voor hem ontstaat volgende week zondag dus een lastige situatie. "Ik gun het ze van harte en ik ben ook blij voor ze. Maar iedereen vergeet wel dat wij gewoon nog een punt nodig hebben om ons definitief veilig te spelen. Of ik inwendig juich als Feyenoord kampioen wordt? Nee, ik ben eerst met Excelsior bezig. Als wij veilig zijn, gun ik Feyenoord het kampioenschap", aldus de Excelsior-bestuurder.