'KNVB zet Advocaat op nummer één; derde naam verschijnt op lijstje'

24 april om 21:57

De KNVB ziet Dick Advocaat als dé kandidaat om bondscoach te worden van het Nederlands elftal. Technisch directeur Hans van Breukelen sprak uitvoerig met de 69-jarige Hagenaar. Naast Advocaat zijn ook Henk ten Cate en Huub Stevens in beeld, meldt het Algemeen Dagblad.

De naam van Stevens is gevallen in Zeist, maar de Limburger komt alleen in beeld als de situatie zich voordoet dat zowel Advocaat als Ten Cate geen trek hebben in het bondscoachschap. De KNVB richt de pijlen vooralsnog op Advocaat, die enkele maanden geleden stopte als assistent-trainer van Oranje. Hij ging bij Fenerbahçe aan de slag, waar hij na dit seizoen stopt. Van Breukelen reisde afgelopen weekend af naar Istanbul om te spreken met Advocaat.

Een akkoord leverde dat niet op. Of dat er gaat komen, hangt volgens het AD vooral af van Advocaat zelf. Van Breukelen gaat zijn bevindingen na het gesprek met Magic Dick terugkoppelen met de andere beleidsbepalers bij de voetbalbond.

Vóór het gesprek met Advocaat, was Van Breukelen afgereisd naar Abu Dhabi om met Ten Cate te spreken. De 62-jarige Amsterdammer heeft aangegeven dat hij het wel ziet zitten om de onlangs ontslagen Danny Blind op te volgen.