'Kopstukken Oranje en topclubs verbaasd over Advocaat; twee topkandidaten'

25 april om 07:12

De kopstukken uit de selectie van het Nederlands elftal en een aantal topclubs hebben met verbazing gereageerd op het onderhoud van de KNVB met Dick Advocaat. De huidig trainer van Fenerbahçe is de belangrijkste kandidaat om Danny Blind op te volgen.

In de gesprekken met de aanvoerders Arjen Robben, Wesley Sneijder en Kevin Strootman en alle directeuren passeerden verschillende namen de revue, maar de optie Advocaat werd door Hans van Breukelen niet voorgelegd. Dat meldt De Telegraaf. De technisch directeur van de bond noemde wel namen als Ronald Koeman, Frank de Boer, Roger Schmidt, Jürgen Klinsmann en Henk ten Cate.

De KNVB bevindt zich toch al in een merkwaardige situatie, stelt de ochtendkrant. Van Breukelen heeft bij zowel Advocaat als Ten Cate de situatie gewekt dat zij kandidaat nummer één zijn voor de voor de vacature van bondscoach. Met beide coaches is uren gesproken. Op de achtergrond wacht Ruud Gullit of hij in beeld komt voor een functie bij Oranje, zij het als veldtrainer of als assistent.

Overigens werd maandagavond duidelijk dat ook Huub Stevens op het lijstje staat. De Limburger komt in beeld als de KNVB bij de andere opties bot vangt.