Fraser: 'Die dag klopte alles. Beleving, concentratie, scherpte en goed voetbal'

25 april om 07:55

Henk Fraser durft geen favoriet aan te wijzen voor de bekerfinale in De Kuip zondag. De trainer van Vitesse ziet wel een klein voordeel voor tegenstander AZ, die hij verder echter gelijkwaardig acht.

"AZ heeft als voordeel dat de spelers meer grote, Europese wedstrijden hebben gespeeld. Bij ons zijn dat er minder", stelt Fraser in de Gelderlander. "AZ heeft als club de finale ook al vaker gespeeld en gewonnen (vier keer, red.). Maar die resultaten tellen op het veld niet meer. De vorm van de dag is doorslaggevend. Het is zaak de zenuwen onder controle te houden. Het is die dag alles of niets."

"En de belangen zijn groot, hè. Dit is wel meteen een ticket voor de groepsfase van de Europa League", vervolgt Fraser. " Vitesse kan juist bij de viering van het 125-jarige bestaan de eerste prijs in de clubgeschiedenis veroveren. Dat is een geweldige motivatie." De beker was dan ook altijd een speerpunt van de Arnhemmers. "Er was meteen tegen De Dijk (eerste ronde, red.) al een doel."

Met RKC Waalwijk en Jodan Boys viel ook de loting aanvankelijk gunstig uit. "Feyenoord was een loodzware klus. Zij misten Vilhena (schorsing) en El Ahmadi (Afrika Cup). Feyenoord moest keuzes maken in verband met het competitiebelang. Die dag klopte alles bij ons. Beleving, concentratie, scherpte en goed voetbal."