Stevens tipt 'snelle, technische' Ajacied bij Bayern: "Ik vind hem fantastisch"

25 april om 11:03

Kasper Dolberg zou een perfecte aanwinst zijn voor Bayern München. Dat zegt Huub Stevens in gesprek met het Duitse BILD. Bayern wil zich in de zomer graag versterken met een extra spits, áchter goalgetter Robert Lewandowski. 

Alexis Sánchez (Arsenal) wordt door diverse media nadrukkelijk gelinkt aan Der Rekordmeister, maar Stevens denkt dat Bayern beter af is met een aanvaller met meer technische bagage. De voormalig trainer van onder meer PSV en Schalke 04 is razend enthousiast over Dolberg. 

"Ik vind hem fantastisch. Je kunt hem vergelijken met Lewandowski", vertelt Stevens over de negentienjarige Ajacied. "Hij is technisch en snel, kan koppen en hij gaat zich de komende jaren natuurlijk nog enorm ontwikkelen."

"Bayern moet een doelpuntenmaker in huis halen. Nu staat Thomas Müller soms in de spits, maar hij is een heel ander type dan Lewandowski. Ze hebben iemand nodig die vergelijkbaar speelt. Dolberg is zo iemand." Het Deense talent van Ajax ligt in Amsterdam vast tot medio 2021. Dit seizoen scoorde Dolberg veertien keer in de Eredivisie.