Een mooie club in Duitsland, Engeland of Italië zou niet verkeerd zijn

"Een mooie club in Duitsland, Engeland of Italië zou niet verkeerd zijn"

25-04-2017 17:42
11

De toekomst van Lucas Bijker bij sc Heerenveen is ongewis. Hij heeft een aflopend contract, maar het feit dat er nog altijd niet is verlengd betekent niet dat de verdediger na dit seizoen vertrekt.

Bijker zit in dezelfde situatie als doelman Erwin Mulder. "Ik weet dat Mulder in gesprek is geweest", zegt Bijker in FeanFan Magazine. "Nu zit het er even niet in, misschien dat het nog verandert. De optie in mijn contract wordt niet gelicht, maar we zijn nog in gesprek."

Een langer verblijf is mogelijk. "Ik ben hier nog niet uitgeleerd. De sfeer in het team is goed en ik mag graag werken met onze trainer. Hij eist honderd procent inzet. Dat past bij mij. De trainer is ook begaan met de spelers en wil ons allemaal beter laten voetballen. Bovendien geeft hij ons de ruimte om ons eigen spel te spelen."

Toch sluit Bijker een vertrek in de toekomst ook niet uit. Hij heeft zo zijn voorkeuren. "Een mooie club in Duitsland, Engeland of Italië zou niet verkeerd zijn", lacht hij. "Daar spelen ze best fysiek voetbal, daar zou ik echt nog geen kaart hebben gehad."