'Marokko benadert 'Nederlandse' Eredivisie-uitblinker: 'Met volle trots'

25 april om 19:43

Mimoun Mahi lijkt voor een interlandcarrière voor Marokko te kiezen. Bondscoach Hervé Renard van de Leeuwen van de Atlas heeft zijn oog laten vallen op de FC Groningen-aanvaller, meldt Het Dagblad van Het Noorden dinsdag.

Mahi maakt dit seizoen indruk bij FC Groningen. Met zestien goals in dertig Eredivisie-duels is hij clubtopscorer van de ploeg van trainer Ernest Faber. Daarnaast gaf hij twee assists. Met zijn goede prestaties weet de 23-jarige aanvaller nu ook de aandacht van Renard op zich gericht.

Mahi is geboren in Den Haag, maar heeft Marokkaanse roots. Hij mag dus zowel voor Oranje als Marokko uitkomen. Zijn keuze lijkt dus op dat laatste land te vallen. Mahi had dinsdag contact met Renard, die hem wil oproepen voor de oefeninterland tegen het Nederlands elftal op 31 mei. Hij laat de regionale krant weten 'met volle trots' voor Marokko te zullen spelen.

Na onder meer Hakim Ziyech, is Mahi de volgende speler die Marokko verkiest boven Nederland. De toekomstig international is waarschijnlijk aan zijn laatste maanden bij FC Groningen bezig. Hij hoopt op een club uit de top drie of een avontuur in Engeland.