NEC-vertrek wordt overwogen na ontslag Hyballa: "Ik voel me niet goed"

26 april om 08:22

Ernie Brandts denkt erover na om te vertrekken bij NEC. De assistent-trainer neemt in overweging om zich solidair te verklaren aan de ontslagen Peter Hyballa.

Brandts heeft de Nijmegenaren bedenktijd gevraagd. "Om na te denken over de situatie", zegt Brands in De Gelderlander. "Ik voel me niet goed, want ik voel me net zo verantwoordelijk als iedereen."

Deze week bespreken beide partijen de nabije toekomst. Blijft hij überhaupt bij NEC, en in welke functie? Voorlopig blijft dat gissen. "Meer wil ik er nu niet over zeggen", aldus Brands. Contractueel wordt zijn verbintenis bij NEC automatisch met een jaar verlengd, mits de club behouden blijft voor de Eredivisie.

Maar dat is de vraag. Als gevolg van de zeventiende plaats werd Peter Hyballa maandag ontslagen. Clubiconen Ron de Groot en Patrick Pothuizen staan voor de groep. Of zij daadwerkelijk eindverantwoordelijken blijven is nog niet duidelijk. NEC wil maandag een nieuwe hoofdtrainer voor de groep. De Nijmegenaren bekijken zowel intern als extern naar de mogelijkheden.