Groningen-middenvelder kon transfer maken: 'Ze wilden toen niet meewerken'

26 april om 08:57

Tom Hiariej betreurt dat hij en FC Groningen na een dienstverband van tien jaar uit elkaar gaan. De club deed de middenvelder een aanbieding, die niet werd geaccepteerd.

"Ik was blij dat FC Groningen mij een aanbieding deed en mij de keuze gaf wat te doen. Als de aanbieding wat beter was geweest, had ik er misschien wat langer over nagedacht", reageert Hiariej in het Dagblad van het Noorden.

Een nieuwe club heeft de middenvelder nog niet. "Ik heb nog helemaal niks. Het is een risico dat ik heb genomen. Ik heb altijd voor safe gekozen. Soms moet je in je leven ook eens wat risico nemen, maar ik denk dat ik met bijna 200 wedstrijden in de Eredivisie een redelijke cv heb om bij een andere club aan de slag te kunnen."

Hiariej zet zijn zinnen nu op de Amerikaanse of Australische competitie. In een eerder stadium lonkte een transfer naar het laatstgenoemde land. "Ik kon toen naar Central Coast Mariners. FC Groningen wilde toen niet meewerken. Ja, daar was ik teleurgesteld over. Ik hoop dat er opnieuw interesse komt."