Hoop voor Zlatan: "Toen ik net bij Ajax zat, scheurde ik mijn kruisband"

26 april om 09:16

Landgenoot Stefan Pettersson is optimistisch over het herstel van Zlatan Ibrahimovic. De Zweed heeft een zware knieblessure, en er wordt zelfs gevreesd voor het einde van carrière. Petterson moest zijn loopbaan in 1999 beëindigen na een kruisbandblessure.

Petterson had toen dezelfde leeftijd als Ibrahimovic (35). Veel eerder in zijn carrière herstelde hij van een zware knieblessure. "In 1989, toen ik net bij Ajax zat, scheurde ik mijn kruisband voor de eerste keer", zegt de Scandinaviër in het Algemeen Dagblad. "Ik moest een maand of zeven revalideren, maar daarna heb ik nog tien jaar gevoetbald."

Petterson is nu hoopvol voor Ibrahimovic. "Ik denk ook echt dat hij op zijn oude niveau terug kan komen. Het zal iets moeilijker worden op zijn leeftijd, maar hij heeft natuurlijk een fysiek die niet normaal is. Dat helpt hem zeker. Net als de wil die je moet hebben om nog terug te komen. Het hangt af van je motivatie. Als hij het kan opbrengen om lang te revalideren, kan het hem zeker lukken. Zlatan is wel eigenwijs, hè?"