Stress in Rotterdam: "Ik wil niet weer naar die godvergeten oorden"

26 april om 12:27

Sparta-trainer Alex Pastoor stoort zich aan het gedrag van enkele van de eigen fans. Nu De Kasteelheren zijn bevangen door de degradatiestress, keren sommige supporters zich tegen de ploeg. Doelman Roy Kortsmit had na de verloren thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag zelfs een aanvaring met enkele fans.

"Wij hebben doorgaans niet te klagen over ons publiek, maar het schijnt nu eenmaal zo te zijn dat je van held rotte vis kan worden", aldus Pastoor in gesprek met Voetbal International. "Doorgaans ga je er ook niet beter van spelen."

Peter van der Zwan, voorzitter van de supportersvereniging van Sparta, heeft echter begrip voor de emoties van de Sparta-fans. "De angst is groot. We leven niet tussen hoop en vrees, maar tussen wanhoop en angst."

Van der Zwan moet er niet aan denken dat Sparta volgend seizoen weer in de Jupiler League speelt. "We hebben zes jaar gevochten om uit de spelonken van het betaalde voetbal te ontsnappen. Ik wil niet weer naar die godvergeten oorden waar je stadions hebt met drie tribunes."

Lees ook: 'Ik hoorde het 'k-woord'. Een aantal mensen verziekt het voor de rest'