Aleksei Korotaev (links op de foto)

'In mijn opinie is Korotaev teleurgesteld in de houding en benadering van de KNVB'

26 april om 12:45

Roda JC-eigenaar Aleksei Korotaev beweert dat de strenge financiële regels van de KNVB zijn investeringsplannen dwarsbomen. De voetbalbond onderzoekt nog altijd of de financiële injecties van de Zwitsers-Russische zakenman aan alle licentieregels voldoen.

Korotaev heeft zich sinds zijn entree in januari opvallend weinig laten zien in het Parkstad Limburg Stadion. "Het proces om te investeren in de club is vertraagd. Dit verklaart waarom Aleksei op dit moment niet aan het front staat", aldus woordvoerder Antoine Casanova in gesprek met dagblad De Limburger.

Volgens Casanova is Korotaev gefrustreerd over het KNVB-onderzoek naar de herkomst van zijn geldstromen. "Ook al heeft Aleksei nu slechts een minderheid, toch heeft de KNVB besloten om de aandelenoverdracht te onderzoeken. In mijn opinie is hij wat teleurgesteld in de houding en benadering van de KNVB.

Desondanks wil de dertigjarige investeerder van Roda JC een grote club maken. "Zijn passie voor sport en toewijding aan Roda JC blijven onveranderd", aldus Casanvoa.