'FC Barcelona informeert naar Ajax-steunpilaar: Amsterdammers vragen 25 miljoen'

26 april om 18:10

FC Barcelona is nog altijd geïnteresseerd in Davinson Sanchez. De Catalanen weten inmiddels ook wat de verdediger van Ajax moet kosten. Namelijk 25 miljoen euro, meldt het Spaanse Sport.

Afgelopen zomer wilde Barcelona de twintigjarige Colombiaan ook al aantrekken, maar die koos toen voor Ajax. De Amsterdammers namen hem voor vijf miljoen euro over van Atlético Nacional uit zijn geboorteland. Het is echter de vraag hoelang Sanchez nog in de Arena te bewonderen is. Hij maakt in zijn eerste seizoen in de Eredivisie een ijzersterke indruk.

Barça is vooral onder de indruk van zijn leeftijd en fysieke kracht en ziet in hem een uitstekende aanwinst met het oog op de toekomst. De koploper van de Primera Division nam eerder al contact op met Marc Overmars. Er is de directeur voetbalzaken van Ajax verteld dat hij onmiddellijk contact op moet nemen als er ontwikkelingen zijn rond de mandekker.

Volgens Sport houden enkele clubs uit de Premier League de ontwikkeling van Sanchez ook in de gaten. De Colombiaan ligt tot medio 2021 vast.