Mogelijk grote meevaller Ajax: 'Het is een race tegen de klok, we weten het niet'

Mogelijk grote meevaller Ajax: 'Het is een race tegen de klok, we weten het niet'

26-04-2017 18:37
30

Ajax krijgt volgende week woensdag in het Europa League-duel met Olympique Lyon mogelijk niet te maken met Alexandre Lacazette. De sterspeler van de Fransen kampt nog altijd met een spierblessure.

Lyon-trainer Bruno Genesio weet niet wanneer hij weer over Lacazette kan beschikken. De 25-jarige aanvaller ontbreekt vrijdag in ieder geval in het competitieduel met Angiers. Afgelopen weekend moest hij ook al de topper tegen AS Monaco (1-2) aan zich voorbij laten gaan.

Wedden

Meer odds

Of Lacazette op woensdag 3 mei wel van de partij is in Amsterdam, kan Genesio nog niet zeggen. "We weten niet wanneer Lacazette weer is hersteld, we bekijken zijn voortgang van dag tot dag. Hij is niet beschikbaar tegen Angers. Het is een race tegen de klok", aldus de Lyon-trainer op de clubsite. Meevaller voor Lyon is dat aanvallende middenvelder Nabil Fekir wel weer fit is.

"Er zijn op dit moment veel blessures", aldus Genesio. "Elke drie dagen spelen kost fysiek en mentaal veel kracht." Lacazette is goud waard voor Lyon. Hij scoorde dit seizoen al 31 keer.