Bosz: Wij hadden normaal gesproken de wedstrijd tegen PSV niet verloren

Bosz: "Wij hadden normaal gesproken de wedstrijd tegen PSV niet verloren"

26-04-2017 19:13
51

Peter Bosz neemt na de 1-0 nederlaag van Ajax bij PSV zijn verlies in de titelrace. In normale doen hadden de Amsterdammers echter niet verloren in Eindhoven, meent de trainer.

"Wij hadden normaal gesproken, in onze vorm, de wedstrijd tegen PSV niet verloren. Daarom vond ik het ook onnodig", zegt Bosz tegen Ajax TV. Feit is echter dat Feyenoord nog één zege nodig heeft om Ajax van de titel af te houden. "Respect voor Feyenoord, die doen het gewoon hartstikke goed."

"Ze worden met meer dan tachtig punten kampioen. Dat is een behoorlijk aantal. Wij kunnen ook nog steeds 81 punten halen. Dat is ook een groot aantal, maar dan ben je nummer twee. In andere jaren had je geen tachtig punten nodig om kampioen te worden. We hebben heel veel gewonnen."

Ajax speelt dit seizoen nog maximaal vijf wedstrijden in de Eredivisie en Europa League. "Ik ben tevreden als we het maximale halen uit de laatste wedstrijden. De wedstrijden worden gespeeld in een paar weken tijd, dus dat geeft ons de kans om ons nog één keer op te richten. We doen er alles aan om het seizoen top af te sluiten."