'Eerste assistent van Oranje-bondscoach Advocaat zo goed als zeker'

26 april om 20:04

Ruud Gullit wordt zo goed als zeker assistent-bondscoach onder Dick Advocaat. Officieel is het nog niet, maar alles wijst erop dat de twee gaan samenwerken.

Dat meldt het Algemeen Dagblad. De KNVB maakte er de afgelopen dagen een zooitje van in de zoektocht naar een nieuwe bondscoach, waardoor Henk ten Cate afzegde en de keuze vrijwel zeker valt op Advocaat. Wat al die tijd wél als een paal boven water stond, is dat Gullit aan de slag gaat als assistent-bondscoach.

De KNVB heeft in Zeist gesproken met Gullit om wat oud zeer weg te nemen. Dat zat er vanwege de klucht tussen hem en Hans van Breukelen. Gullit voelde zich voor de gek gehouden door de technisch directeur, die hem bijna een jaar geleden niet op de hoogte stelde van het aanstaande vertrek van Marco van Basten.

Gullit moet alleen nog wachten op het moment dat Advocaat en de KNVB er definitief uit zijn. De kans is groot dat er voor het weekend witte rook komt. Gullit en Advocaat moeten het Nederlands elftal naar het WK van 2018 in Rusland leiden.

Lees ook: Dick gaat het doen: waarom Advocaat wél (of niet) de ideale bondscoach is