Nieuwe klap voor Bayern: "Een enorme teleurstelling, we wilden de finale bereiken"

27 april om 08:51

Bayern München was ruim een week geleden nog op drie fronten actief, maar heeft na woensdag alleen nog zicht op de landstitel. De stemming in de Allianz Arena daalde na de bekernederlaag tegen Borussia Dortmund tot het vriespunt.

De Rekordmeister ging woensdagavond met 2-3 onderuit in de halve finale van de DFB Pokal. "Een enorme teleurstelling", reageert clubicoon Philipp Lahm in Duitse media. "We hadden we wedstrijd lange tijd onder controle. Daarom baal ik ook zo. We wilden niets liever dan de finale bereiken. Het komt ook zelden voor dat we een wedstrijd niet winnen als we zelf twee keer scoren. "

Na de uitschakeling in de kwartfinale van de Champions League tegen Real Madrid, was het een nieuwe teleurstelling voor Bayern. "De beker is een belangrijke competitie voor ons", stelt trainer Carlo Ancelotti. "We hadden in de eerste helft een grote voorsprong moeten nemen. We hebben te veel kansen gemist."

Doelman Sven Ulreich trok al zijn conclusies. "Het is geen ideaal seizoen geworden. We liggen uit de beker en de Champions League. Dat is erg bitter. We moeten er nu alles aan doen om zo snel mogelijk de titel binnen te halen."