Update: 'Ook Borussia Mönchengladbach in de markt voor FC Utrecht-talent'

29 april om 09:08

Het is de vraag of Giovanni Troupée ook volgend seizoen nog bij FC Utrecht te bewonderen is. De rechtsback mag zich in de belangstelling verheugen van clubs uit Engeland en Duitsland.

Vanuit de Premier League houden Bournemouth en Middlesbrough de verrichtingen van Troupée nauwlettend in de gaten en ook Bundesliga-club Eintracht Frankfurt stuurt wekelijks scout naar Nederland, meldt Elf Voetbal. Daarnaast hoopt de Schotse kampioen Celtic op de komst van de jeugdinternational, die dit seizoen zijn definitieve doorbraak beleeft bij Utrecht.

Troupée was in 29 optredens in de Eredivisie goed voor drie goals en twee assists. In januari probeerde AZ hem al tot een overgang te verleiden, maar de Alkmaarders wilden niet de hoofdprijs betalen. De vleugelverdediger ligt nog tot medio 2019 vast, waardoor de Domstedelingen minimaal twee miljoen euro willen ontvangen.

Volgens het Algemeen Dagblad is Utrecht al voorbereid op een mogelijk vertrek van Troupée, al zijn beide partijen wel in gesprek over een contractverlenging. De club van trainer Erik ten Hag heeft met Sean Klaiber en Mark van der Maarel nog twee opties op rechtsback.

Update 29/04 09.08: Naast Celtic, Bournemouth, Middlesbrough en Eintracht Frankfurt is ook Borussia Mönchengladbach geïnteresseerd in Troupée. Dat melden Duitse media zaterdag. Gladbach zoekt een opvolger voor Julian Korb, die waarschijnlijk vertrekt.