'Daarna kunnen we samen bij het Nederlands elftal aan de slag. Ben ik blij om'

27 april om 14:09

Dick Advocaat gaat sowieso niet vóór 1 juni aan de slag bij de KNVB. Dat laat de 69-jarige trainer van Fenerbahçe donderdagmiddag weten aan de NOS. 

De Nederlandse voetbalbond wil Advocaat liefst zo snel mogelijk benoemen, maar de oefenmeester is sowieso van plan om het seizoen af te maken in Turkije. Dat betekent dat hij in ieder geval de komende vijf weken nog bij Fenerbahçe betrokken blijft. "Ik laat Fenerbahçe niet in de steek. Ik wil met Fenerbahçe een prijs winnen."

Wedden

Meer odds
  • logo

    Nederland

  • logo

    Frankrijk

Op woensdag 31 mei zit Advocaat dus níet op de bank bij Oranje. Die dag staat er een oefenduel met Marokko op het programma. Vier dagen later is Ivoorkust de opponent. Mogelijk is Advocaat dan wél van de partij. Op 9 juni speelt het Nederlands elftal in De Kuip een WK-kwalificatiewedstrijd tegen Luxemburg. 

De Kleine Generaal erkent dat hij Ruud Gullit heeft benaderd om zijn rechterhand te worden. "Maar hij moet eerst zelf rondkomen met de KNVB en daarna kunnen we samen bij het Nederlands elftal aan de slag. Daar ben ik blij om."

Onderhandelingen
Rob Jansen, de zaakwaarnemer van Advocaat, is momenteel in onderhandeling met de KNVB. De NOS heeft in de wandelgangen vernomen dat er in ieder geval één eis op tafel ligt. Advocaat wil niet elke dag aanwezig zijn op het bondsbureau in Zeist. Begin volgende week hoopt de voetbalbond een akkoord te hebben.