Bayern hakt knoop door en maakt 21 miljoen over naar Italië: "Veel potentie"

27 april om 14:39

Kingsley Coman speelt ook de komende jaren voor Bayern München. Via de officiële kanalen laat Der Rekordmeister donderdag weten dat de Franse aanvaller definitief is overgenomen van Juventus. Sinds medio 2015 werd Coman gehuurd. 

Bayern moest vóór 1 mei 2017 beslissen of het de koopoptie in het huurcontract van de twintigjarige buitenspeler zou lichten. Dat heeft het dus gedaan. De koploper van de Bundesliga betaalt een slordige 21 miljoen euro voor Coman. Dat bedrag werd twee jaar terug afgesproken. 

"Kingsley Coman is een belangrijke speler voor dit elftal. Hij kan in de komende jaren een grote rol voor ons gaan spelen, daarom hebben we besloten om de optie te lichten", aldus directeur Karl-Heinz Rummenigge. "Kingsley heeft ontzettend veel potentie. We zijn ervan overtuigd dat hij mooie dingen gaat laten zien."

Coman debuteerde in 2013 in het eerste elftal van Paris Saint-Germain. In 2014 liep zijn contract in Parijs af. Daarop tekende de international een vijfjarige verbintenis bij Juventus. Uiteindelijk speelde Coman slechts één seizoen in Turijn. Voor komend seizoen legde Bayern ook al TSG Hoffenheim-duo Niklas Süle en Sebastian Rudy vast.