Mulder geeft transferadvies aan middenvelder: 'Krijgt hij speeltijd bij Bayern?'

27 april om 15:20

Anderlecht-wonderkind Youri Tielemans (19) wordt gelinkt aan topclubs uit Engeland, Frankrijk en Duitsland. Jan Mulder denkt dat de middenvelder verstandig aan doet om nog zeker één jaar in Brussel te blijven. 

'De naam AS Monaco valt vaak. Mooi elftal. Maar het speelt op het dak van een parkeergarage. Gemiddeld aantal toeschouwers: 300. Atlético Madrid dan? Ruig volk. Blijf nog maar een jaartje bij Anderlecht, Youri', schrijft Mulder in zijn column in Het Laatste Nieuws. 

'Er schijnen ook contacten met Bayern München te zijn gelegd. Zal Tielemans daar veel speeltijd krijgen?', vraagt de analist zich hardop af. 'Indien nee: komt er een andere Bundesliga-club in aanmerking? Ben je bij Borussia Dortmund zoveel beter uit dan in het shirt van Anderlecht? Het is nog een hele klus, zo'n droomtransfer.' 

'Everton? Tottenham? Zijn die clubs net wel of net niet groot genoeg? Is Arsenal een Europese topclub en zo ja: wordt men nog verliefd op de Gunners van de oude Wenger?' Tielemans maakte dit seizoen achttien doelpunten in 45 officiële duels namens Anderlecht.