'Gullit onder Ten Cate niet welkom bij KNVB, onder Advocaat geen probleem'

28 april om 06:56

Een nieuwe dag, een nieuwe soap rond het Nederlands elftal. Henk ten Cate, die bondscoach voor een dag was, wilde Ruud Gullit als assistent-trainer. Daar stond de voetbalbond niet achter. Maar nu Dick Advocaat de nieuwe bondscoach lijkt te worden, is Gullit als assistent ineens wél bespreekbaar.

Dat meldt De Telegraaf. Het was voor technisch directeur Hans van Breukelen wegens 'te weinig draagvlak' onbespreekbaar dat Gullit onder Ten Cate als assistent aan de slag zou gaan. De 62-jarige Amsterdammer trok de stekker uit de onderhandelingen en nu lijkt Advocaat de nieuwe bondscoach te worden. Van Breukelen gaat overstag omdat de 69-jarige oefenmeester erop staat dat Gullit zijn assistent wordt. 

De onderhandelingen tussen de KNVB en Advocaat en Gullit zijn volgens de ochtendkrant in een 'vergevorderd stadium'. Het argument van Van Breukelen dat Gullit te weinig draagvlak zou hebben, speelt ineens geen rol meer nu niet Ten Cate, maar Advocaat op het punt staat bondscoach te worden.

Van Breukelen mikte op Ten Cate als bondscoach, maar toen de technische man een dag later aangaf meer bedenktijd te willen, trok hij de stekker eruit. De KNVB probeerde de openheid van Ten Cate te bestempelen als onzin, maar hij wordt ondersteund door Fred Rutten, die als assistent moest dienen. "Ik kan bevestigen dat ik zowel door Van Breukelen als Ten Cate ben benaderd voor de rol van assistent-coach van het Nederlands elftal."