Baan in Primera Division voor Metgod: komend weekend direct op de bank

Baan in Primera Division voor Metgod: komend weekend direct op de bank

28-04-2017 09:57
3

John Metgod gaat aan de slag als assistent-trainer van Tony Adams bij Granada, meldt De Telegraaf. De Spaanse ploeg staat er dramatisch voor in de Primera Division en stevent af op degradatie.

Granada bezet de negentiende plek en heeft, met nog vier wedstrijden te gaan, tien punten achterstand op een veilige plek. Adams heeft van de clubleiding echter de opdracht gekregen vooral te kijken wie van de spelers voor volgend seizoen nog een toekomst heeft in Granada. De komende weken heeft hij assistentie van Metgod gevraagd. Eerder werkten ze al samen bij Portsmouth.

Dit weekend dit Metgod voor het eerst op de bank tegen Real Sociedad. Een week later is Real Madrid de tegenstander, de club waar hij 35 jaar geleden voor speelde. Hij speelde met iconen als Emilio Butragueno, Santillana, Chendo, Serrano en Juanito. "Chendo is nu teammanager van Real, Butragueno is directeur van de club. Ik ga die mannen allemaal weer zien. Prachtig", zegt Metgod in De Telegraaf.

"Je zal mij niet naar Ronaldo zien lopen of om zijn shirt zien vragen. Hij is een grote speler, maar mijn gevoel ligt bij de sterren van toen. Mijn oude ploegmaten", besluit Metgod.