Fraser: "Of dat nu Ajax, Feyenoord of Robin Hood uit Suriname is"

28 april om 15:52

Henk Fraser is de kritiek op zijn ploeg beu. Vitesse kreeg veel over zich heen omdat de Arnhemmers met het oog op de bekerfinale niet alles gegeven zouden hebben in het met 0-2 verloren duel met Feyenoord.

"Dat is wel een heel grappige, omdat mensen interessant willen doen over dat feit", zegt de Vitesse-trainer Fraser Voetbal International. "Wij zijn hier voor Vitesse en bij iedere wedstrijd kijken wij naar de belangen van Vitesse. Ik geloof niet dat wij een andere ploeg kampioen moeten maken. Of dat nu Ajax, Feyenoord of Robin Hood uit Suriname is."

Komende zondag spelen de Arnhemmers de bekerfinale tegen AZ. Als oud-trainer van Vitesse kan John van den Brom goed inschatten wat hij zondag aantreft als zijn ploeg het in de bekerfinale opneemt tegen de Arnhemmers. De AZ-trainer heeft er zin in. "De gedachte binnen Vitesse is gebaseerd op mooi voetbal", zegt Van den Brom tegen de NOS. "Nu hebben ze een realistische trainer (Henk Fraser, red.), maar wel een die houdt van mooi voetbal. Vitesse speelt heel herkenbaar. Ik denk dat beide ploegen elkaar niet veel ontlopen."