'Ik ben ervan overtuigd dat Mbappé voor Arsenal gaat kiezen'

28 april om 22:13

Robert Pires is ervan overtuigd dat Kylian Mbappé zijn loopbaan zal vervolgen bij Arsenal. De speler van AS Monaco geldt als een van de grootste talenten van Europa en wordt om die reden begeerd door allerlei topclubs.

Arsenal is een van de clubs die de spits graag wil inlijven, maar manager Arsène Wenger liet onlangs al weten dat de club waarschijnlijk financieel niet kan opboksen tegen de Europese top. Toch is Pires zeker dat Mbappé voor de Londenaren gaat kiezen. "Ik denk dat Arsenal hem gaat vastleggen. De enige vraag is hoeveel hij moet kosten. Mbappé heeft de potentie om voor Arsenal te spelen en Wenger is de juiste manager om hem te begeleiden", meldt hij aan Bwin.

Mocht Mbappé de overstap maken naar Arsenal, dan doet zijn transfer sterk denken aan die van Thierry Henry. Het clubicoon van Arsenal verruilde ooit ook Monaco voor de Londense club. "Maar die vergelijking is onnodig", vindt Pires. "Hij kan nog niet vergeleken worden met Thierry. Mbappé is net zo'n speler als hij, maar het is oneerlijk om die twee nu al te vergelijken. Hopelijk kan Kylian in de voetsporen treden van Thierry."