Van de Beek: 'Als we zo spelen, kunnen we het ook Lyon lastig maken'

28 april om 23:36

Vrijdagavond stond hij in De Koel, terwijl woensdagavond een Europees avondje wacht in een kolkende Amsterdam Arena. Het kan verkeren voor Donny van de Beek, die vertrouwen heeft in een goede afloop tegen Olympique Lyon.

Van de Beek speelde vrijdag mee met Jong Ajax, dat met liefst 1-4 te sterk was voor kampioen VVV-Venlo. "Dit was één van onze beste wedstrijden van het seizoen, al heb ik natuurlijk lang niet alles gespeeld. Maar ik moet er wel bij zeggen dat we ook met een hele goede selectie zijn gekomen, met veel jongens uit het eerste. Dan zijn we ook verplicht om te winnen van VVV", aldus de middenvelder in gesprek met De Telegraaf.

Van de Beek hoopt donderdag deel uit te maken van het elftal dat Lyon moet bestrijden in de Arena. De jongeling speelde in de kwartfinale ook al mee tegen Schalke 04, waar hij destijds Lasse Schöne verving op het middenveld. "Woensdag een grote wedstrijd, daar heb ik heel veel zin in. Als we zo spelen als in de thuiswedstrijden tegen Feyenoord en Schalke 04 kunnen we het Lyon heel erg lastig maken."