PSV neemt de tijd voor benoeming: 'Ongezouten mening op tv, dat past niet'

29 april om 08:30

Jan Albers, raad van commissarissen-voorzitter bij PSV, is blij met de komst van Frank Arnesen. De Deen volgt Hans van Breukelen op en en wordt lid van de raad van commissarissen bij de Einhovenaren.

"Het heeft een tijd geduurd voordat de post na het vertrek van Hans is ingevuld, maar dat had zijn redenen", begint Albers in het Eindhovens Dagblad. "Sommige geschikte kandidaten zijn vaak op televisie en geven daar ongezouten hun mening. Dat is niet iets dat bij een toezichthouder past, aangezien wij meer op de achtergrond functioneren. Anderen zijn sterk aan een club gelieerd of hebben elders al een functie. Of ze ambiëren voor de nabije toekomst nog een aansprekende job in de voetballerij. Dat valt niet te combineren met PSV."

Arnesen stond al snel op het lijstje van Albers. "Frank voldoet aan het profiel en we hebben van hem te horen gekregen dat hij op korte termijn niet meer denkt aan een dagelijkse rol in de voetballerij", aldus Albers. Arnesen verliet PSV in 2004, na een periode van tien jaar als technisch manager. Tussen 1985 en 1988 voetbalde hij in Eindhoven. 

Lees ook: PSV bevestigt benoeming: 'Enorme eer dat ze me hebben teruggevraagd'