'Van Breukelen heeft zelf ook veel chaos veroorzaakt en dat is niet handig'

29 april om 13:37

Hans van Breukelen is niet als enige verantwoordelijk voor alle onrust bij Oranje, vinden Riemer van der Velde, Jan Smit en Kenneth Perez. Door de bondscoach-soap staat de positie van de technisch directeur van de KNVB – niet voor het eerst - ter discussie.

"Los van het feit dat Van Breukelen zijn functie nogal onhandig ten uitvoer brengt, is hij voor een deel ook slachtoffer van de huidige situatie binnen de KNVB", zegt Van der Velde, oud-voorzitter van sc Heerenveen, in De Telegraaf. "Hij bungelt, maar ze laten hem ook bungelen. Het is ook voor Van Breukelen moeilijk werken, omdat niet duidelijk is wat de KNVB nou precies wil. Het ontbreekt aan een sterke leiding."

Heracles Almelo-voorzitter Smit vindt dat de hele situatie 'zeker niet' alleen aan Van Breukelen ligt. "Er is totaal geen leiderschap of duidelijkheid in de organisatie van de KNVB. Daar loopt ook Van Breukelen tegenaan. Ik denk dat hij ook blij zou zijn met meer duidelijkheid en een heldere lijn."

Analyticus Perez ziet een tendens dat Van Breukelen van bijna alles de schuld krijgt. "Alles wat er nu weer is gebeurd, helpt hem dan natuurlijk niet. Ik weet niet of het terecht is dat er steeds naar hem wordt gewezen. Er zijn ook genoeg dingen buiten zijn schuld gebeurd, maar hij heeft ook zelf veel chaos veroorzaakt en dat is niet handig voor een technisch directeur."