Büttner: 'Toen was ik het zat. Na een week riep ik: ik ben geen gek, hè'

29 april om 15:23

Vitesse-back Alexander Büttner kende in 2012 een bijzondere entree bij Manchester United. De linkspoot werd een week lang voor de gek gehouden door teamgenoten als Robin van Persie, Wayne Rooney en Paul Scholes. 

"Ik kende die gasten eigenlijk alleen van tv en kwam best zenuwachtig binnen na mijn transfer. De eerste die ik zag op de club was Robin van Persie. Ik had geen idee wat ik moest verwachten maar Robin zei: we gaan lekker aan de slag, jongen!", vertelt Büttner grinnikend in De Telegraaf. 

Op de training was hij de pineut. "Eén rondo was de groep met alle Spaans sprekende jongens, één was er voor de jonge spelers en één was die van de sterren. Ik maakte de grote fout om meteen bij de sterren te gaan staan, omdat ik met Robin meeliep. Dus ik stond bij Scholes, Giggs, Vidic, Van Persie, Rooney en Ferdinand. Nou, je begrijpt wel hoe dat ging. Ik stond de hele tijd in het midden."

"Wat er ook gebeurde: Alex, in het midden! Dat heeft een week geduurd. Toen was ik het zat", herinnert Büttner zich. "Op vrijdag riep ik: Nee, wat er ook gebeurt, ik ga niet meer in het midden! Ik ben geen gek, hè. Ik weet nog goed dat Giggs toen naar me toen kwam en hij schaterend zei dat het een week had geduurd voordat ik nee zei."

Lees ook: Büttner vraagt zich af: 'Waar is het vertrouwen? Van Gaal liet me links liggen'