RB Leipzig zwicht: promovendus maakt de weg vrij voor 27e landstitel van Bayern

RB Leipzig zwicht: promovendus maakt de weg vrij voor 27e landstitel van Bayern

29-04-2017 17:25
2

RB Leipzig heeft de rode loper voor een landstitel van Bayern München uitgelegd. De ploeg van trainer Ralph Hasenhüttl speelde thuis doelpuntloos gelijk tegen laagvlieger FC Ingolstadt: 0-0. Bayern kan de titel later op de dag veiligstellen.

Leipzig stond na dertien speelronden nog brutaal bovenaan in de Bundesliga, maar daarna stelde de Rekordmeister orde op zaken. Met acht punten achterstand was de hoop van Leipzig voorafgaand aan de 31e speelronde al zo goed als vervlogen. De promovendus zocht weliswaar de aanval, maar voormalig ADO Den Haag-keeper Martin Hansen hield FC Ingolstadt, de nummer zeventien, op de been. 

Bayern heeft zaterdagavond aan een zege op VfL Wolfsburg genoeg om de vijfde landstitel op rij en de 27e in de historie te pakken. Daarmee besluit de formatie van trainer Carlo Ancelotti en aanvaller Arjen Robben de week toch nog positief. Bayern ging woensdag in de halve finale van de DFB Pokal nog onderuit tegen Borussia Dortmund.

Datzelfde Dortmund leek die inspanning nog niet te boven. De nummer drie kwam niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen FC Köln. Door het puntenverlies moet Dortmund vrezen voor de derde plaats, die plaatsing voor de groepsfase van de Champions League oplevert. Hoffenheim kan Dortmund voorbij steken als het zondag wint van Eintracht Frankfurt.

Overige uitslagen:

Werder Bremen - Hertha BSC 2-0
Darmstadt - SC Freiburg 3-0
FSV Mainz - Borussia Mönchengladbach 1-2