'Er waait een nieuwe wind hier, we kwamen in een bepaalde sleur'

'Er waait een nieuwe wind hier, we kwamen in een bepaalde sleur'

01-05-2017 22:22
1

Maikel Kieftenbeld dreigt met zijn club Birmingham City te degraderen uit het Championship, al heeft hij nog een ontsnappingsmogelijkheid. De oud-speler van FC Groningen moet in de laatste speelronde Nottingham Forest of Blackburn Rovers onder zich zien te houden.

Kieftenbeld heeft het nog altijd uitstekend naar zijn zin in Engeland. De middenvelder geniet van het zware programma, dat bestaat uit liefst 46 competitiewedstrijden per seizoen. "Hier hebben we vrijwel iedere week een dubbel programma. Dit seizoen spelen we 52 officiële wedstrijden. Als je zaterdag een tik krijgt, mis je de wedstrijd van de dinsdag waarschijnlijk. Ik geloof dat ik dit seizoen 38 wedstrijden heb gespeeld. Dat zijn er meer dan ik ooit in Nederland in één seizoen heb gespeeld", vertelt hij aan het Algemeen Dagblad.

Met Harry Redknapp heeft Kieftenbeld een grote naam als coach. "Er waait weer een nieuwe wind hier. We kwamen in een bepaalde sleur. Het is sowieso een heel turbulent jaar geweest. Ik geniet er wel van. De stadions waar ik kom. Nu ook weer, werken met Redknapp. Het is wel bijzonder."