'Altijd gas gegeven, maar Bosz geloofde blijkbaar niet in mijn kwaliteiten'

'Altijd gas gegeven, maar Bosz geloofde blijkbaar niet in mijn kwaliteiten'

05-05-2017 08:31
43

Riechedly Bazoer koos in januari eieren voor zijn geld en verruilde Ajax voor VfL Wolfsburg. De twintigjarige middenvelder kijkt met gemengde gevoelens terug op zijn vertrek uit Amsterdam.

"Mijn intentie was om nog minimaal een jaar bij Ajax te blijven, maar je hebt je toekomst niet altijd in eigen hand", zegt Bazoer tegen ELF Voetbal Magazine. "Nee, ik had vorig jaar zomer niet verwacht op deze manier weg te gaan bij Ajax. Ik was tot vorig seizoen basiskracht en speelde in Oranje. Dit seizoen zat ik vaak op de bank of niet eens bij de selectie. Nog een half seizoen niet spelen was voor mij geen optie."

Wedden

Meer odds

Bazoer kreeg een korte, maar duidelijke verklaring van trainer Peter Bosz. "Hij vond andere spelers op mijn posities beter. Ja, wat moet je daar tegenin brengen. Ik heb altijd gas gegeven op trainingen om het tegendeel te bewijzen. Maar hij geloofde blijkbaar niet in mijn kwaliteiten. Het is niet zo dat we hebben gesproken over wat ik beter moest doen. Of anders. We hadden ook geen ruzie of zo."

Voor de middenvelder was het slikken na twee seizoenen onder Frank de Boer waarin hij bijna alles speelde en uitgroeide tot international. "En bij Bosz zat ik soms niet eens bij de selectie. Dan zit je je wel te verbijten. Maar ik ben niet iemand die er dan met de pet naar gooit of flauw de ballen weg schiet op het trainingsveld. Ik blijf gefocust. Maar in zo'n situatie moet je wel een besluit nemen richting de toekomst. Dat heb ik gedaan door te vertrekken."