Update: '16-jarige Braziliaan moest nieuwe Neymar worden, maar kiest voor Real'

Update: '16-jarige Braziliaan moest nieuwe Neymar worden, maar kiest voor Real'

08-05-2017 21:10
51

Real Madrid staat op het punt een ongelooflijke deal te sluiten. Volgens het betrouwbare Braziliaanse medium Globoesporte heeft de grootmacht met Flamengo een akkoord bereikt over de zestienjarige Vinicius Junior.

Voor de piepjonge aanvaller betaalt Real Madrid het bizarre bedrag van 45 miljoen (!) euro. Met salarissen en commissies voor zaakwaarnemers erbij opgeteld gaat het om een deal van 61 miljoen euro. Omdat Vinicius nog maar zestien jaar is zal hij pas in de zomer van 2018 naar Madrid verkassen, wanneer hij de leeftijd van achttien jaar heeft bereikt.

Bij Real Madrid gaat Vinicius acht miljoen euro per jaar verdienen. Ook FC Barcelona zat achter hem aan, maar het bod van 25 miljoen euro van de Catalanen bleek niet voldoende. De contracten voor de transfer naar Real Madrid worden nu opgemaakt en hoeven alleen nog maar ondertekend te worden. Vinicius wordt gezien als het beste talent van Brazilië op dit moment en dus moet Real Madrid de hoofdprijs betalen voor de aanvaller van Flamengo, die deel uitmaakt van de Braziliaanse nationale ploeg voor spelers onder 17 jaar.

Update 8 mei, 21.10 uur: Volgens Marca was Real Madrid niet de enige grootmacht die miljoenen euro's over had voor de komst van Vinicius Jr. Ook FC Barcelona was bereid om diep in de buidel te tasten, zoals Globesporte eerder al meldde. De verwachting was dat de Braziliaan in de voetsporen zou treden van Neymar, maar Vinicius heeft zelf een voorkeur voor Real Madrid.