PEC Zwolle speelt zich veilig, drie ploegen vrezen nog voor play-offs

07-05-2017 16:23
30

PEC Zwolle is dankzij een 2-1 overwinning op sc Heerenveen verzekerd van lijfsbehoud in de Eredivisie. Danny Holla en Queens Menig scoorden voor de thuisploeg van trainer Ron Jans. Voor Roda JC, Sparta en NEC blijft het nog een week spannend.

PEC - Heerenveen 2-1
Het leek zondagmiddag helemaal mis te gaan voor PEC. Ouasim Bouy kreeg al vroeg in de eerste helft een rode kaart, omdat hij de doorgebroken Reza Ghoochannejhad onderuit trok. De nummer veertien van de ranglijst rechtte echter de rug en kwam op voorsprong via Holla. De middenvelder schoot een vrije trap binnen. Kort na de pauze tekende Menig voor de 2-0. In blessuretijd tekende Reza nog voor de eretreffer. PEC heeft nu 35 punten uit 33 duels. Scheidend trainer Jans laat zijn club in de Eredivisie achter.

Roda JC - Willem II 1-0
Of dat ook voor Yannis Anastasiou ook geldt, blijft de vraag. Zijn Roda deed goede zaken door in het eigen Parkstad Limburg Stadion in extremis te winnen van Willem II. In de slotminuut maakte Abdul Ajagun de enige treffer van de wedstrijd. Roda heeft nu 33 punten uit 33 duels.

Sparta - FC Twente 1-0
Sparta, dat voor aanvang van speelronde 33 onder de streep stond, won wél. Op Het Kasteel werd FC Twente met 1-0 verslagen. Martin Pusic tekende na de pauze voor de enige treffer van de wedstrijd. In de absolute slotfase werd een treffer van Twente-topscorer Enes Ünal afgekeurd. De Turk zou hands hebben gemaakt.

NEC - AZ 2-1
Onder leiding van het trainersduo Ron de Groot en Patrick Pothuizen kwam nummer zeventien NEC voor rust op voorsprong tegen AZ. Julian van Haacke scoorde. Op slag van rust was het Alireza Jahanbakhsh - uitgerekend een oud-speler van de Nijmegenaren - die de stand gelijk trok. Taiwo Awoniy bracht het Goffertstadion in de slotfase in extase. Uit een voorzet van Lorenzo Bornet kopte Taiwo Awoniyi raak.

Met nog één speelronde te gaan blijft de stand onderin onveranderd. NEC en Sparta staan onder de streep met 31 punten. Roda staat net bóven de streep, met 33 punten. Go Ahead degradeerde zondag definitief door op bezoek bij Ajax met 4-0 te verliezen. Het programma volgende week: Roda gaat op bezoek bij Vitesse, Sparta gaat op bezoek bij Go Ahead Eagles en NEC reist af naar Heerenveen.