Ajax bezegelt lot van degradant Go Ahead Eagles en zet druk vól op Feyenoord

07-05-2017 16:18
36

Ajax houdt zicht op eerste landstitel sinds 2014. Door de misstap van Feyenoord en een 4-0 overwinning op Go Ahead Eagles, dat daardoor is gedegradeerd, mogen de Amsterdammers blijven hopen.

Ajax had zondagmiddag, drie dagen na de indrukwekkende Europa League-zege tegen Olympique Lyon, geen enkele moeite met Go Ahead Eagles. Peter Bosz stuurde een verkapt B-elftal het veld in, met Heiko Westermann en Abdelhak Nouri voor het eerst in de basis in een competitiewedstrijd.

Justin Kluivert zette Ajax na 24 minuten op een 1-0 voorsprong door een afvallende bal gedecideerd binnen te rammen. Vijf minuten later zette Kasper Dolberg de thuisploeg op 2-0 en was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. Go Ahead kon totaal geen vuist maken en slikte na rust nog meer doelpunten.

Binnen drie minuten in de tweede helft was de net ingevallen Frenkie de Jong goed voor de 3-0 en twintig minuten voor tijd werd het ook nog 4-0 door Mateo Cassierra. Als Feyenoord ook volgende week faalt, thuis tegen Heracles, en Ajax wint van Willem II, zijn de Amsterdammers kampioen. Go Ahead Eagles is officieel gedegradeerd.