'Verdomme, wie zijn zij dan? Ze moeten in De Kuip over Heracles heen walsen'

'Verdomme, wie zijn zij dan? Ze moeten in De Kuip over Heracles heen walsen'

08-05-2017 15:10
21

Peter Houtman heeft een flinke kater overgehouden aan de wedstrijd van Feyenoord tegen Excelsior. De oud-spits en huidig stadionspeaker van de Eredivisie-koploper heeft een duidelijk advies om van de titelstress af te komen.

"Je moet altijd jezelf blijven, ook in uitzonderlijke situaties. Toen wij in 1984 bij Willem II de kampioenswedstrijd speelden, voelden ook echt wel wat spanning. Maar we wonnen wel gewoon met 5-0", zegt Houtman tegen Metro. Hij denkt dat de enorme hype rond de club een rol heeft gespeeld in het debacle op bezoek bij de stadgenoot zondagmiddag.

"Er was zo ontzettend veel aandacht voor Feyenoord in de media, dat de spelers misschien dachten: hop, even van Excelsior winnen en dan is het feest", aldus Houtman. "Gelukkig hebben ze dit seizoen vaak bewezen dat ze na een nederlaag weer een goede prestatie kunnen neerzetten." Dat moet zondag in De Kuip alsnog de eerste titel sinds 1999 opleveren.

Bij veel fans speelt desondanks de zin 'het zal toch niet' door het hoofd. "Ze moeten denken: verdomme, wie zijn zij dan? Ze moeten in de eigen Kuip over Heracles heen kunnen walsen. Daarom ga ik ervan uit dat ik volgende week maandag wél op het bordes van het stadhuis sta", besluit Houtman.