VP Award 2017: Onmisbare Feyenoorder grijpt plek drie

VP Award 2017: Onmisbare Feyenoorder grijpt plek drie

11-05-2017 12:00
29

De uitreiking van de VP Award 2017 is alweer over de helft. VoetbalPrimeur telt deze week af van de nummer vijf naar de nummer één. Maandag werd bekend dat Enes Ünal van FC Twente op de vijfde plaats in het klassement is geëindigd en dinsdag bleek dat Ajax-verdediger Davinson Sánchez de nummer vier is. Nu is het tijd voor de nummer drie: Karim El Ahmadi (Feyenoord).

Over de eindklassering van El Ahmadi waren de redacteuren van VoetbalPrimeur en de bezoekers het volledig eens. In beide klassementen eindigde de middenvelder van Feyenoord op de derde positie. Dat levert hem, logischerwijs, ook de derde plek in het eindklassement op, vóór nummer vier Sánchez en nummer vijf Ünal. Van de bezoekers kreeg El Ahmadi vijftien procent van de stemmen.

Mooiste acties
Feyenoord - PEC Zwolle 3-0 (20 november 2016)
Nooit maakte El Ahmadi meer dan twee competitietreffers in één seizoen, maar deze jaargang stond er geen maat op hem met liefst vijf doelpunten. Zijn mooiste was de venijnige knal tegen PEC Zwolle.



PSV - Feyenoord 0-1 (18 september 2016)
De voornaamste taak van El Ahmadi is natuurlijk niet scoren, maar het spel controleren en ballen veroveren op het middenveld. Dat kon de Marokkaanse international dit seizoen als geen ander. Zijn fantastische optreden op bezoek bij PSV aan het begin van de competitie is symbolisch voor hoe El Ahmadi dit seizoen op het middenveld heerste.

 

Conclusie VP
Zonder El Ahmadi was Feyenoord nooit zo dichtbij de titel geweest als het nu is. Een heel elftal dat beter kan renderen simpelweg omdat er op een cruciale positie iemand staat die honderd procent te vertrouwen is en iedere wedstrijd minimaal een zeven haalt. ‘Stofzuigers’ krijgen van de buitenwacht lang niet altijd de waardering die ze verdienen, maar bij El Ahmadi is dat dit seizoen anders. De Feyenoorder speelt zo indrukwekkend dat het iedereen is opgevallen. Ballen afpakken, het spel controleren, heersen en verdelen en ook nog eens vijf keer in een seizoen scoren: El Ahmadi wordt met het jaar beter en kan er nog op zijn minst twee geweldige seizoenen in Rotterdam uitpersen. Zijn buitenlandse avonturen heeft hij al achter de rug, dus bij Feyenoord hoeft niemand zich zorgen te maken over een mogelijk vertrek van de routinier.

Wedden

Meer odds