Lijfsbehoud dichtbij voor Fer, Narsingh en Van der Hoorn na cruciale overwinning

13-05-2017 18:00
11

Het Swansea City van Leroy Fer, Luciano Narsingh en Mike van der Hoorn heeft zaterdagmiddag een grote stap richting lijfsbehoud in de Premier League gezet. Op bezoek bij Sunderland werd er met 2-0 gewonnen. Verslaan The Swans volgende week ook West Bromwich Albion, dan is de club veilig.

De eerste helft in het Stadium of Light verliep perfect voor Swansea. Fernando Llorente kopte al vroeg de 0-1 binnen. Op slag van rust maakte Kyle Naughton er zelfs 0-2 van. Voor de vleugelverdediger was het zijn allereerste treffer op het hoogste niveau. Fer viel na 67 minuten in. Narsingh mocht een paar minuten meedoen, Van der Hoorn zat negentig minuten op de bank.

Voor Hull City, de nummer zeventien van de ranglijst, ziet het er slecht uit. Swansea heeft nu vier punten meer. Verliest Hull zondag van Crystal Palace, dan is degradatie een feit. Tijdens de 38e en laatste speelronde in Engeland krijgt Hull nummer twee Tottenham Hotspur op bezoek. Swansea ontvangt thuis West Bromwich Albion.

Het reeds gedegradeerde Middlesbrough ging in eigen huis onderuit tegen Southampton: 0-2. Jordy Clasie en Marten de Roon speelden de hele wedstrijd mee. Bournemouth won thuis met 2-1 van Burnley. Laatsgenoemde club lijkt ondanks die nederlaag definitief veilig. Later op de dag gaat Arsenal op bezoek bij Stoke City.