'Als we ons direct handhaven is dat meer dan maximaal, we horen in de Eredivisie'

'Als we ons direct handhaven is dat meer dan maximaal, we horen in de Eredivisie'

13-05-2017 21:06
11

Benjamin van Leer is ervan overtuigd dat hij met Roda JC degradatie weet af te wenden. De Limburgers strijden met NEC en Sparta Rotterdam om de veilige vijftiende plaats.

Van Leer beseft dat de laatste speelronde hoe dan ook zenuwslopend wordt. Roda staat momenteel vijftiende, twee punten voor de rivalen. "De ploeg die mentaal het sterkst is, blijft er rechtstreeks in. Wij moeten voor de winst gaan", zegt de keeper tegen Voetbal International. "Ik heb er een heel goed over dat we ons direct handhaven. Als dat lukt, halen we meer dan het maximale eruit."

Wedden

Meer odds

"Tegen Willem II zaten er achttienduizend mensen. Onze supporters zijn heel kritisch, maar als het slecht gaat komt iedereen naar de fanshop om een kaartje te halen. Zo'n club hoort natuurlijk wel in de Eredivisie", meent van Leer. Roda neemt het op tegen Vitesse, terwijl Sparta Go Ahead Eagles treft en NEC naar sc Heerenveen moet.

Ook als Roda zich handhaaft is het de vraag of Van Leer volgend seizoen nog van de partij is. De 25-jarige doelman lijkt toe aan de volgende stap. "Dit is niet het moment om over mezelf te praten. Interesse is niet aan de orde, maar ik wil er nu ook niks van weten. Ik ga ervan uit dat ik volgend seizoen nog bij Roda zit. Voor mij is maar één ding belangrijk: zondag, Vitesse."