'Barça presenteert oud-spits als nieuwe trainer: tweejarig contract ligt klaar'

'Barça presenteert oud-spits als nieuwe trainer: tweejarig contract ligt klaar'

16-05-2017 08:13
14

FC Barcelona gaat Ernesto Valverde aanstellen als opvolger van Luis Enrique. De clubleiding van de regerend kampioen van Spanje heeft die knoop definitief doorgehakt, melden diverse media dinsdag. Valverde heeft nu nog de leiding over Athletic Bilbao. 

Enkele maanden geleden maakte Enrique wereldkundig dat hij het na drie seizoenen als coach van Barça welletjes vindt geweest. Het geruchtencircuit draaide daarna op volle toeren. Juan Carlos Unzué, assistent van Enrique, was aanvankelijk topkandidaat in Camp Nou. Ook de namen van onder meer Mauricio Pochettino, Ronald Koeman en Phillip Cocu zoemden rond.

Het wordt dus Valverde (53), die sinds 2013 aan het roer staat bij Athletic. Als speler was hij tussen 1988 en 1990 actief voor Barcelona. De voormalig spits speelde één interland voor Spanje. Met Athletic won Valverde in 2015 de Supercopa, ten koste van Barcelona. 

De Spaanse krant El Mundo Deportivo meldt dat Valverde eind deze maand zijn handtekening gaat zetten onder een tweejarige verbintenis.