Sollicitatie uit Groningen voor Feyenoord, Ajax en PSV: Dat wil ik het liefst

Sollicitatie uit Groningen voor Feyenoord, Ajax en PSV: "Dat wil ik het liefst"

17-05-2017 11:47
20

De kans is klein dat Mimoun Mahi de Europa League ingaat met FC Groningen, mocht de nummer acht van de Eredivisie de play-offs winnen. De aanvaller aast op een transfer.

"Ik heb een hoog niveau bereikt en ben toe aan een volgende stap", zegt Mahi in een interview met Voetbal International. "Ik wil het liefst naar een club uit de top-drie (Feyenoord, Ajax en PSV, red.) om me door te ontwikkelen. Als dat niet lukt, wordt het waarschijnlijk het buitenland. Daar kunnen ze wel drie, vier miljoen euro voor me betalen."

Aan de vooravond van het tweeluik met AZ, blikt hij alvast terug op een goed seizoen. Hij scoorde zeventien keer in Eredivisie-verband. "Dit seizoen zal ik nooit meer vergeten. Dit is het jaar van mijn definitieve doorbraak. We hebben 55 goals gemaakt en ik was bij twintig doelpunten betrokken. Daar ben ik ongelooflijk trots op."

Mahi kon in de winterstop al naar het buitenland vertrekken, maar Groningen hield een transfer tegen. Het Engelse Fulham was bereid 3,3 miljoen euro te betalen. Eind mei kan Mahi zijn debuut maken voor Marokko in de oefeninterland tegen het Nederlands elftal.